WELCOME TO RECIPES

Your comprehensive recipes resource.Our mission is to give you the fact you need about recipes— fast — so you can get on the road to taking action right away`. The Recipes site provides a ton of information about recipes In addition, you will find extensive information on leading recipes to help you on your way to success. Please have a look at our recipes articles, products, resources, and additional information located throughout recipes. We strive to provide only quality articles, so if there is aspecific topic related to Recipes that you would like us to cover, please contact us at any time.And again, thank you to those contributing daily to our Recipes Blogsite.
--

Thursday, January 24, 2008

RECIPE: KEK COKLAT KUKUS "WAK LUU!!!"




Hahaha...pelik kan nama kek nie...tapi itu lah hakikatnya nama yang telah dipersetujui oleh pakcik dan sepupu pakcik yang satu kepala dan ada masa pemikiran tak tune betul!!!....Amponn "Kak Mah"!!!!....Kek coklat ini sesuai untuk keluarga yang ramai dan enak dimakan bersama ais krim vanilla.....Bahan-Bahannya:- (mat guna acuan bulat berukuran 10 inci)1 3/4 cawan tepung gandum*1 cawan serbuk koko*1 1/2 camca teh baking powder*1 camca teh soda bicarbonate*1/2 camca teh garam halus*(*disatukan dan diayak)1 3/4 cawan gula halus3 biji telur gred A1 cawan minyak jagung1 camca teh esen vanilla200 ml susu cair*1 cawan air suam*1 camca teh nescafe*(*disatukan)Cara membuatnya:-
Panaskan kukusan, lenser tin dengan mentega dan alas dasarnya dengan kertas minyak. Ketepikan.
Dalam mixing bowl, satukan bahan2 yang diayak bersama gula halus, gaul rata. Masukkan telur satu persatu sambil terus memutar hingga sebati. Tuang bancuhan susu, air dan nescafe perlahan. Putar hingga semua bergaul mesra.
Akhir sekali masukkankan minyak jagung dan esen vanilla, putar hingga sebati dan gula hancur. Tuang dalam tin tadi dan kukus 1 jam. Balut penutup kukus dengan kitchen towel untuk mengelakkan wap jatuh atas kek...


No comments:

SELAMAT MENCUBA RESEPI YANG AKAK BERIKAN DAN NIKMATI KELAZATANNYA.

Terima Kasih Dari Akak.