Bahan-bahan:
1 ekor ayam (dipotong 12 bahagian)
10 gm cili padi
15 gm cili merah
6 batang serai
150 gm bawang putih
100 gm bawang merah
1 sudu besar serbuk kunyit
garam secukup rasa
Cara membuatnya:
1.Kisar bawang merah,bawang putih,cili padi,cili merah dan serai.
2.Perap ayam bersama bahan-bahan yang telah dikisar selama 1 jam.
3.Masukkan ayam ke dalam ketuhar dan bakar selama ½ jam.
4.Hias dengan daun ketumbar dan bawang goreng.Hidangkan.
1 ekor ayam (dipotong 12 bahagian)
10 gm cili padi
15 gm cili merah
6 batang serai
150 gm bawang putih
100 gm bawang merah
1 sudu besar serbuk kunyit
garam secukup rasa
Cara membuatnya:
1.Kisar bawang merah,bawang putih,cili padi,cili merah dan serai.
2.Perap ayam bersama bahan-bahan yang telah dikisar selama 1 jam.
3.Masukkan ayam ke dalam ketuhar dan bakar selama ½ jam.
4.Hias dengan daun ketumbar dan bawang goreng.Hidangkan.
No comments:
Post a Comment